Natuurpark De Maashorst


Natuurgebied Maashorst is een 2400 hectare groot aaneengesloten landschapspark dat zich uitstrekt over het gebied van de gemeenten Oss, Landerd, Bernheze en Uden. Het gebied bestaat uit een aantal verschillende landschapstypen: naaldbos, vaak op vastgelegd stuifzand, een viertal verspreide heidevelden (samen zo’n 200 ha groot), enkele vennetjes, modern landbouwgebied, ouderwets boerenland met akkers, natte graslandjes en houtwallen.

In Uden is Bedaf, een gebied met stuifzand bergen en bossen erg leuk om te bezoeken en hier in rond te wandelen, zeker met kinderen. Hier is ook een restaurant (De Pier) waar je o.a. heerlijk pannenkoeken kunt eten of gezellig wat kunt drinken.

Ook Slabroek is zeker de moeite waard om naar toe te gaan, dit is een bosrijke omgeving waar u heerlijk kunt fietsen of wandelen. Zo heeft u daar het slingerpad, zeker een aanrader om daar even van de natuur te genieten. Onderweg komt u verschillende soorten natuur tegen. Als u het pad volgt komt u op een gegeven moment op de “paddenstoelen” bezoekerscentrum Maashorst tegen.

In dit bezoekerscentrum zijn altijd tentoonstellingen, kunt u informatie krijgen, routes lenen of kopen om te wandelen of te fietsen. Een aanrader voor kinderen is de kabouterroute.
Bij het bezoekerscentrum kunt u lekker even gaan zitten of rondkijken in de tuinen en bij de bijenobservatiekast terwijl de kinderen lekker spelen in de speeltuin.

Meer informatie vindt u op de website van het natuurcentrum.

Website Natuurcentrum De Maashorst

Maashorstboeren

De Maashorstboeren (c.a. 25 boeren) houden zich bezig met verbrede landbouw door onder andere streekproducten te leveren die ze zelf produceren, recreatie en zorgboerderijen. De Maashorstboeren willen zelf sturing geven en een bijdrage leveren aan de toekomst van De Maashorst.  Zo zorgen ze voor een goed evenwicht tussen economie en ecologie. Duurzaam produceren in harmonie met natuur en landschap. Het doel van de Maashorstboeren is de waarden van het gebied verder te ontwikkelen en de economie in de streek te versterken door onder meer agrarisch natuur- en landschapsbeheer, agrotoerisme en de verbrede landbouw te professionaliseren.

Wij doen daar graag aan mee, vandaar dat wij door de verbrede landbouw zelf een boeren Bed and Breakfast zijn gestart en zoveel mogelijk producten rechtstreeks van ons eigen bedrijf en erf halen of van collega boeren.

Meer informatie vindt u op een speciale website over de Maashorstboeren.

Website Maashorstboeren