Bed and Breakfast: De Volkelse Hooiberg

Bed and Breakfast ” De Volkelse Hooiberg” bevindt zich aan de rand van het buitengebied van Volkel en ligt in het mooie gebied van de Maashorst. Het bijzondere gebouw, een hooiberg is gebouwd en gerealiseerd in 2016.

De Bed and Breakfast bevindt zich op het erf van familie van Dijk waar ook de melkveehouderij en het woonhuis zijn. Een verblijf bij De Volkelse Hooiberg geeft u de mogelijkheden om kennis te maken met het leven op het platteland.

Rust, ruimte en comfort

In onze Bed and Breakfast hebben we een loungeruimte waar u heerlijk tot rust kunt komen. Er is een grote ontbijtruimte met een zeer uitgebreide keuken. De kookliefhebbers kunnen uit onze groententuin verse groenten en kruiden plukken voor een heerlijke gezonde maaltijd. Buiten kunt u gebruik maken van de BBQ. Verder is er een vaatwasser, wasmachine en droger aanwezig om u van alle gemakken te voorzien.

Goede nachtrust

Onze hooiberg heeft vijf slaapkamers met elk een eigen boerderijthema. Alle kamers hebben luxe boxspringbedden met een heerlijke topping. Op alle bedden hebben we een vier seizoenendekbed, zodat u altijd comfortabel slaapt.

Genieten van het boerenerf

Buiten is van alles te beleven. We hebben een terras met verschillende zithoekjes en een tuin met diverse functionaliteiten. Stap maar eens in een paar klompen en maak gerust een rondje op het erf. Er is een moestuin, die u zelf mag verzorgen en als er iets plukklaar is, mag u de groenten of de kruiden oogsten en klaarmaken. In onze fruitgaard mag u fruit plukken. Verder kunt u genieten van bloeiende planten en bloemen.

Er zijn verschillende dieren op de boerderij. We hebben koeien, kippen, konijnen en geiten. Beleef eens hoe leuk het is om de dieren samen met ons te voeren. Op afspraak maken we graag samen met u een rondje op het melkveebedrijf. U krijgt dan uitleg over de melkveehouderij en de kinderen mogen op de tractor even ’toeteren’.

Respect voor de natuur

Op de boerderij zijn we dagelijks in de weer met de natuur en daar zijn we dan ook zuinig op. Op de Bed and breakfast ziet u dat terug doordat we de energie op een energiezuinige wijze winnen. Zo maken we gebruik van zonnepanelen en van aardwarmte. Afval wordt zoveel mogelijk gescheiden.

Genoeg te beleven dus op de boerderij. Neem dus gerust uw oude kleding mee, zodat u en evt. uw kinderen kunnen genieten van al het leuks op en rondom de boerderij.

“We willen u graag laten proeven van het boerenerf en kijken uit naar uw verblijf”
Familie van Dijk