Koeien voor het eerst naar buiten 7 april ’19/ sponsoractie Alpe d’Huzes & GROTE Boerenlunch 5 mei’19

Koeien tegen Kanker

De lente is weer begonnen en de koeien staan te popelen om weer naar buiten te mogen. Bij B&B De Volkelse Hooiberg wordt de opening van het boerenseizoen gevierd op zondag 7 april 2019. De staldeuren worden geopend om 13:30 uur en iedereen is van harte welkom, vanaf 12:30 uur staat de koffie, thee met het lekkers klaar. Het is iedere jaar weer heel bijzonder om de dansende koeien te zien.

Dit jaar wordt door leerlingen van het Udens College, die meedoen aan Alpe d’Huzes, koffie, thee en andere versnaperingen verkocht. De opbrengsten komen volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

De leerlingen van het Udens College gaan in juni de Alpe d’Huzes wandelend of fietsend bedwingen en proberen daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

U bent op zondag 7 april van harte welkom bij B&B De Volkelse Hooiberg aan de Venstraat 3 in Volkel om dansende koeien te zien en bij te dragen aan de strijd tegen kanker.

Zondag 5 mei GROTE boerenlunch in de koeienstal

 

Zondag 5 mei wordt er een GROTE boerenlunch in de koeienstal georganiseerd, tussen het jongvee. Lange tafels, feestelijk gedekt, met eten waar jong en oud van zal smullen!

We maken voor u een verse 3 gangen boerenlunch, met zoveel mogelijk streek- en producten rechtstreeks vanaf onze eigen boerderij, of van boerderijwinkels uit de buurt. U start met een lekkere zelfgemaakte soep met stokbrood en kruidenboter; div. soorten broodjes met verschillende soorten beleg, broodje beenham (met saus), voor de kinderen een broodje kroket of broodje frikandel, ei, krentenmik en peperkoek, onbeperkt koffie, thee, verse koeienmelk en ranja en als toetje zelfgemaakte boerenyoghurt of hangop met een heerlijke topping. Dit is uw unieke kans om te eten tussen de koeien!

De opbrengst komt ten goede van de Alpe d’Huzes! Leerlingen van het Udens College gaan deze boerenlunch mee voorbereiden en serveren. Geef u snel op, vol = vol.

U kunt opgeven tijdens 7 april als de koeien naar buiten gaan (graag meteen contant betalen) of u kunt mailen naar info@volkelsehooiberg.nl u geeft dan uw naam, telefoonnummer, e-mail adres en het aantal kinderen onder de 12 door. Vervolgens ontvangt u een tikkie voor de betaling. Na betaling bent u verzekerd van een plekje voor de lunch tussen de koeien.

Kosten voor volwassenen € 20,- kinderen van 3 tot 12 jaar € 10,- kinderen van 0 t/m 2 jaar zijn gratis indien ze in een kinderstoel zitten, dient u die zelf mee te brengen.

GENIET VAN HET ETEN EN DE KOEIEN, DEZE UNIEKE DAG GAAT U VAST EN ZEKER ERG BOEIEN!